logo

Toekomstscenario's

Hoe zou de toekomstige volksgezondheid eruit zien in vier toekomstscenario’s op basis van perspectieven? Wat betekenen gezondheid en kwaliteit van zorg in elk perspectief? En welke strategie past daarbij?

Afbeelding uit de film Op en top gezond. Op de afbeelding staan twee poppetjes, een mannetje met een groene appel en een mannetje met een infuuszak. Door het mannetje met de infuuszak staat een kruis. Eronder staat de tekst niet veel chronisch zieken. In de rechterbovenhoek staat een rennend mannetje.

Op en top gezond

We leven lang en gezond. We hebben een gezonde leefstijl. We worden beschermd tegen gezondheidsgevaren. Preventie en zorg zijn effectief.

Lees verder
Afbeelding uit film Iedereen doet mee. Op de film is een poppetje te zien in een rolstoel achter een computerscherm. Onder het poppetje staat de tekst Meedoen. Boven het poppetje een tekstwolkje met daarin een smiley. In de rechterbovenhoek staat een duim omhoog.

Iedereen doet mee

We beschermen de zwakkeren en sluiten niemand uit. Mensen met gezondheidsproblemen doen mee. Preventie en zorg richten zich op kwetsbare groepen.

Lees verder
Beeld uit de film Heft in eigen handen. op het beeld is een regiebord te zien met daaronder de tekst Regie. In de bovenhoek is een mannetje te zien.

Heft in eigen handen

We weten zelf het beste wat goed voor ons is. Het gaat om de kwaliteit van ons leven. De overheid biedt ruimte, zorgverleners luisteren naar ons.

Lees verder
Illustratie uit de film Gezonde Welvaart, een hand houdt de stijgende zorgkosten tegen. Op de afbeelding is een hand te zien, die de stijgende zorgkosten tegenhoudt. De kosten zijn verbeeld door stapels munten. In de rechterbovenhoek is het euroteken te zien.

Gezonde welvaart

Welvaart, ook voor komende generaties. Er is geld voor andere taken. Zorgpremies blijven betaalbaar. Doelmatige zorg voor wie het echt nodig heeft.

Lees verder

Home / Toekomstscenario's

Menu